Biblioterápia a Festeticsekkel – már most szombaton!

 

Május 19-étől kezdődően egyedi kulturális programra invitáljuk Önöket a Kastélymúzeum könyvtárába.

 

Egy igazán különleges, esti sétának a keretében egy titkos ajtón keresztül léphetnek be a Festetics család könyvtárába. A történelem különös fordulataként a kastélynak ez a helyisége érintetlenül vészelte át a huszadik századot, az ország egyik legfontosabb gyűjteménye pedig megmenekült a pusztulástól.

 

fotó: Bankó Zsolt / Helikon Kastély

   

A könyvritkaságok és titkos ajtók között barangolva átélhetik a korabeli arisztokrácia mindennapjait, amikor a fa csigalépcsőn sétáltak le a könyvtárba, és hadibeszámolókat vagy könnyedebb lektűröket olvastak a bársonyszékekben.

 

Az egyedülálló, körülbelül két órás szombat esti program keretében az ország egyik legnagyobb főúri könyvtárában a látogatók fehér kesztyűt húzva lapozgathatnak könyvritkaságokat és bepillantást nyerhetnek abba is, hogyan működött egy főúri könyvtár, lehetett-e késni a „kikölcsönzött” könyvekkel, mit kártyáztak el a könyvtár kincsei közül, vagy hogy hogyan értesült a korabeli arisztokrácia Napóleon egyiptomi hadjáratáról.

  

Az esti séta keretében találkozhatnak a Helikon könyvtár vezetőjével, Hargitainé Vári Évával, aki Keszthelyen született és ezer szállal kötődik a városhoz. 

Éva büszke arra, hogy az ország egyik legszebb könyvtára a munkahelye, ahol a régi könyvek rejtett csodáit is kutathatja. Személyes érdeklődési területe Festetics György iskolapolitikája, melyet egyik diplomadolgozatának a témájául is választott. 

A szombat esti programot ezekkel a szavakkal ajánlja:

Több, mint 200 év tudása egy főúri család gyűjteményében.
Egy igazi KUL-TÚRA élményt szeretnék nyújtani azoknak, akik vállalkoznak az „egy régi könyvtár csak unalmas lehet” című fal áttörésére.

 

A sétára ezen a linken lehet jelentkezni: Különprogram

 

Időpontok:

Május 19. szombat, 20 óra

Június 9. szombat, 20 óra

Június 15. péntek, 20 óra

Június 29. péntek, 20 óra

  

Várjuk Önöket szeretettel!

  

https://helikonkastely.blogstar.hu/./pages/helikonkastely/contents/blog/52769/pics/lead_800x600.jpg
Festetics,könyvtár,múzeum,történelem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?