Másodszor is célba értünk! – Futás a koraszülöttekért

  

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány és támogatói idén is megrendezték „Másodszor is célba érünk – Futás a Koraszülöttekért” elnevezésű jótékonysági programját. 

  

Ma Magyarországon minden 12. gyermek koraszülöttként jön a világra. A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány ezeknek a gyermekeknek a mentését, koraszülött ellátását és sérült, beteg gyermekek intenzív ellátását támogatja. A Zalaegerszeget Keszthellyel összekötő futással a mentőautó által megtett távokat szimbolizálták a futók, az önkéntes segítők és a nézők a pálya teljes, mintegy 59 km-es hosszán. A verseny fővédnöke Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese volt.

 

A szervezők a célt a keszthelyi Fő téren állították fel. A Helikon Festetics-kastély büszkén szolgált állomáshelyszínül és munkatársaink örömmel segítették a rendezőket. 

A Zalaegerszeg felől érkező felnőtt versenyzők keresztülfutottak a parkon, a gyerekek pedig délután mentőautó felvezetésével futottak a Fő térig, miután munkatársaink korhű ruhába öltözve indították őket a kastélykertből.

  

 

 

 

 

Címkék: jelen kor, Keszthely, park
https://helikonkastely.blogstar.hu/./pages/helikonkastely/contents/blog/52360/pics/lead_800x600.jpg
jelen kor,Keszthely,park
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?